8 Mayıs 2011 Pazar

Atletico'da son durum


Geçtiğimiz hafta, "Gidecek mi? Kalacak mı?" tartışmaları arasına Kun Agüero sözleşmesini sessiz sedasız 2014'e kadar uzattı. Herkes yaz döneminde Atletico Madrid yönetiminin nasıl bir politika izleyeceğini merak ediyor. Başkan Enrique Cerezo, hem Diego Forlan, hem David De Gea, hem de Kun Agüero'yu kadrodan yollaması halinde başına gelecekleri biliyor. Simao'nun gidişinin ardından kadroda yıldız futbolcu statüsünde bu oyunculara alternatif olabilecek bir tek Reyes kaldı.


Manchester United'ın Van der Sar yerine kadrosuna katabileceği üç isim vardı: Manuel Neuer, Guillermo Ochoa ve David De Gea. Herkes Neuer'in ilk alternatif olduğunu biliyordu. Ancak Şampiyonlar Ligin'deki Schalke - Manchester United eşleşmesi Neuer'in sonu oldu. Özellikle Old Trafford'da yaptığı hatalar, bir anda De Gea'yı "hedef adam" haline getirdi. Ochoa bu senaryoda zaten "third man" konumunda. Bu iki Avrupalıdan biri olmazsa, o getirilecek.


Atletico Madrid'in nasıl bir borç batağında olduğunu daha önce şurada yazmıştım. Durum hala içler acısı. Atletico, Forlan'dan biraz para kazanmak istiyorsa bu sene elinden çıkarmak zorunda. Zaten Agüero'nun sözleşmesinin uzatılmış olması bir bakıma Diego Forlan kulüpten ayrılacak olmasının bildirisi. Başkan Cerezo ve kutsal sahip Angel Gil, Agüero'yu istedikleri fiyata daha sonraki sezonlarda da satabileceklerinin farkındalar. Forlan için ise en muhtemel üç kulüp arasında Paris Saint Germain, Spartak Moskova ve Beşiktaş yazılıyor.


Teknik direktör Quique Sanchez Flores gelecek sezon büyük ihtimalle takımın başında olmayacak. İlk iki aday Rafa Benitez ve Luis Enrique. Benitez uzun zamandır İspanyol kulüplerini yokluyor. Bütün Avrupa'dan "başarısız" damgası yiyen Rafa tekrar kendisini kanıtlama peşinde. Daha önce Racing Santander'den teklif alan Benitez için, Atletico, Valencia ve Villarreal alt limit. Liverpool ve Inter görmüş bu adamın tabi ki Racing'i çalıştıracak hali yok. Atletico'yla iyi bir ikili olabilirler. Katalan medyası da uzun zamandır Barcelona B'den ayrılacak olan Luis Enrique'ye yol yapıyor. Guardiola'dan sonra teknik direktörlüğe gelmesi en muhtemel hocanın Barça'dan önce bir yerlerde "staj yapmasını" istiyorlar. Atletico da staj için oldukça iyi bir ortam!


Gelelim transfer dedikodularına. Simao'nun gidişinin ardından ne Elias ne de Juanfran o boşluğu dolduramadı. Her iki kanatta ve gerekirse forvet arkasında da oynayabilen bir adam arıyorlar. İlk adaylar Eden Hazard, Gervinho, Arda Turan, Lucas Rodrigues ve Kwadwo Asamoah. De Gea'nın ayrılma durumuna göre kaleye bir takviye yapılacaktır. Bazı kaynaklarda Villarreal'li Diego Lopez ile çoktan anlaşıldığı yazılıyor. Halihazırda kadrodaki en sağlam mevki defans hattı gibi, Ujfalusi, Perea, Godin, Filipe dörtlüsü seneye de bozulmaz. Dominguez, Valera ve Antonio Lopez de iyi alternatifler. Hücum oyuncusunun ardından en çok para harcanacak mevkinin ön libero olduğunu tahmin ediyorum. Paulo Assunçao artık La Liga ağırlığını kaldıramıyor. Mario Suarez neredeyse Atletico'nun Mustafa Sarp'ı.. Juventus'dan kiralanan Tiago da İtalya'ya dönmek istediğini söyleyip duruyor. Madrid basınına göre ilk alternatifler bu sezon Leverkusen'de parlayan Sidney Sam ve Athletic Bilbao'nun genç oyuncusu Javi Martinez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder