26 Ağustos 2010 Perşembe

Spurs Şampiyonlar Ligi'nde


İlk maçta Young Boys'a karşı İsviçre'de alınan mağlubiyet aslında sürpriz sayılmazdı. Manchester City ve Stoke deplasmanı arasında oynanan maçta Harry Redknapp yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkmış, Fenerbahçe maçlarında izlediğimiz -hiç de kötü bir takım olmayan- Young Boys da bu durumdan iyi faydalanmıştı.

Bu akşam oynanan maçı değerlendirmeden önce biraz geçtiğimiz haftaya göz atmamız gerekir. Açıkça görünüyor ki eldeki forvetlerden Jermain Defoe, Peter Crouch, Roman Pavlyuchenko ve Robbie Keane dörtlüsünden biri bu takıma fazla geliyor. Stoke maçındaki kötü performansının ardından Crouch'ın adı İngiliz medyasında Everton'dan alınmaya çalışılan Steven Pienaar'la takas edileceği yönünde yazılmaya başlanmıştı. Crouch'ın da transfer dönemi bitene kadar hakkındaki kötü repütasyonu dağıtması için iki şansı vardı: Young Boys ve Wigan maçları.


Bu akşam Young Boys rövanşına böyle bir havada çıkıldı işte. Son derece formda olan bir Gareth Bale ve takımda kalmak için kendisini tekrar kanıtlaması gereken bir Peter Crouch eşliğinde... Gareth Bale, Tottenham'ın bu sezon attığı 8 golün de başrol oyuncusu. Ya asistini yapmış ya golünü attırmış ya da penaltı yaptırmış. Peter Crouch gibi meziyeti ayaklarından çok kafasında olan bir oyuncu için Gareth Bale, sanki bilgisayarda kendisi için özel olarak tasarlanmış bir asist makinesi gibi.

Hal böyle olunca Young Boys için White Hart Lane sinir bozucu bir yurtdışı seyahati haline geldi. Jermain Defoe da attığı golle "o dört kişiden gidecek olan ben değilim" dedi. Pavlyuchenko'nun geçen sezonun sonundaki çıkışı ve Young Boys'la oynanan ilk maçta attığı gol de belli bir kredisi olması için yeterli. Bu durumda geçen sezon Celtic'e kiralanan Robbie Keane'i tekrardan enine çizgili forma altında görebiliriz.


Sonuç olarak Tottenham çok uzun bir sürenin ardından tekrar Avrupa arenasında boy gösterecek ve en az diğer İngiliz takımları kadar da iddialı durumda. Eğer Aaron Lennon da Gareth Bale'in sol kanatta gösterdiği performansın yarısına sağ kanatta ulaşabilir, yeni transferler William Gallas ve Sandro Ranieri de uyum süreçlerini çabuk atalatabilirse Spurs bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde kimsenin tahmin etmediği noktalara yükselebilir. En önemli avantajları da şu: Harry Redknapp artık West Ham'ın başındaki Harry Redknapp değil ve 1997 yılına göre bu oyunu çok daha iyi okuyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder