6 Ağustos 2010 Cuma

Rose-Livermore-Obika

 Jonathan Obika

Liglere ara verilmesiyle aynı Galatasaray'da olduğu gibi Tottenham'la ilgili yazmayı da bırakmıştım. Yaz mevsiminde anca "yeni forma" muhabbeti dönüyor blogda. Yapılan transferlerle ilgili yazmayı zaten sevmiyorum. Kaldı ki Tottenham henüz transfer de yapmadı. Yapmasalar da iyi olur... Kiradan dönen futbolcular ve altyapıdan terfi edenlerle kadro şu an 37 kişi. "Gençlere ve kiradan dönenlere zaten yol verirler" demeyin, en basidinden "Aralarında Robbie Keane de var" deyim, siz anlayın. Hal böyleyken Harry Redknapp da eldeki oyuncularını deniyor.

Jake Livermore

Geçen hafta Eusébio Cup vardı. Ana akım medyayı biraz takip eden herkes turnuvayı Tottenham'ın kazandığını görmüştür. Finalde Benfica'yı, geçen sezonun yıldızı Gareth Bale'in golüyle geçtiler. Ancak üzerinde durulması gereken ve önümüzdeki sezon kadroda ciddi anlamda şans bulacaklarına inandığım, Şampiyonlar Ligi'nde de dikkatinizi çekebilecek üç isim var: Jake Livermore, Danny Rose ve Jonathan Obika. Forumlarda gördüğüm kadarıyla taraftar da bu üçlüden çok umutlu. Galatasaray taraftarının Aydın Yılmaz ve NTV Spor'a karşı internetten yürüttüğü protestonun benzeri Tottenham forumlarında "yeni transfer yapılmasın, gençler oynatılsın" şekilinde karşımıza çıkıyor.

Danny Rose: "Okul bana göre değilmiş"

Bu üçlüden Danny Rose, geçen sezon oynanan Kuzey Londra derbisiyle ilgili yazımda zaten başrol oyuncusuydu. Geçen sezon yaptığı sıçramayı yaz aylarına da taşıyan Rose bu sezon Huddlestone ve O'Hara'ya ciddi bir alternatif olacak. Eğer yeteri kadar şans bulabilirse 25 yaşına kadar yakalayamadığı şöhreti bir sezonda yakalayıp Milli Takım seviyesine yükselebilir. Tek dezavantajı Milli Takım'ın her türlü yaş kategorisinde beraber oynadığı arkadaşlarının çoktan kendilerini ispatlamış olması. Jake Livermore ise henüz 20 yaşında. Son iki sezonda dört farklı takımın formasını giydi. Futbolculara kiralama yöntemiyle tecrübe kazandırmak mantıklı bir iş ama Tottenham bu işin limitlerini biraz zorluyor. Yakında Unkapanı'nda "Rent A Player" diye dükkan açmalarından korkuyorum. Yine de Livermore kirada olduğu uzun süre boyunca gözden düşmedi ve nihayet bu yaz kendisini kanıtlamışa benziyor. O da savaşan kimliği ile takıma ciddi fayda katacaktır. Gelelim Jonathan Obika'ya... 19'luk yıldız geçen sezon Championship'te Milwall'un gol yükünü çekerek en üst seviye için hazır olduğunu ispatladı. Tek sorun Tottenham'daki golcü enflasyonu. Roman Pavlyuchenko, Robbie Keane, Peter Crouch ve Jermain Defoe gibi isimlerin arasından sıyrılıp forma bulması zor gözüküyor. Redknapp'ın geleneksel olarak League Cup'ta (Carling Cup) genç oyunculara şans verdiğini biliyoruz. Eğer Obika orada kullanacağı şansı geri tepmezse lig maçlarında daha fazla forma şansı bulur. Büyük bir aksilik olmazsa bu üç oyuncunun ileride İngiltere Milli Takımı'nın da değişilmez isimleri olacağını tahmin ediyorum. Siz de denk gelirseniz bu adamlara mutlaka göz ucuyla bakın... Pişman olmazsınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder