14 Haziran 2010 Pazartesi

Dünya Kupası 2010


Bütün takımlar ilk maçlarını tamamladıktan sonra daha kapsamlı bir yazı yazacağım. Maalesef bu turnuvada maçların keyfine tam olarak varamıyorum. Sebebi takımların formsuz olması, bazı süperstarların eksikliği ya da kupanın Afrika'da olması filan değil. TRT her maça spiker yetiştirebilmek için elde kim varsa götürmüş. Bu tip büyük organizasyonları yayınlayan kanalların diğer kanallardan spiker ve yorumcularla anlaşması, kontrat araya giriyorsa da diğer kanala bir bedel ödeyerek bir aylığına bu isimleri kiralaması gerekir. Öbür türlü bu yayınlar birer rezaletten öteye gitmez.

Zaten bütün sene boyunca Şampiyonlar Ligi maçlarında Ertem Şener, İlker Yasin, Emre Tilev ve Sabri Ugan gibi "itinayla seçilmiş" spikerlere katlandıktan sonra vuvuzela vızırtısı içerisinde bir de Ömer Üründül ve Erdoğan Arıkan ikilisi maçı anlatıp, yorumlayınca insanın bütün şevki kırılıyor.

Ziraat Türkiye Kupası maçlarının bazılarında Okay Karacan'a ve Yalçın Çetin'e maç anlattırabilen TRT'nin acilen bu duruma bir çözüm bulması gerekir. Zaten bir devlet kuruluşu olması sebebiyle üzerine yapışan antipatikliği silmesi açısından TRT için Dünya Kupası büyük şans. Onlar ne yapıyor? Devletin diğer kuruluşları gibi vatandaşını kale almadan, eski kafa yorumcular ve futbolcunun ismini okuyamayan spikerlerle yola devam ediyor... Ne yapalım, bir yorumcu yüzünden en sevdiğimiz oyuna ihanet edecek değiliz. Ekran başına...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder