13 Nisan 2010 Salı

Jack Rodwell, Manuel Fernandes, Mehmet Topal

Rodwell abisinin izinden gidiyor.

Bugün İspanya'nın Superdeporte gazetesinde çıkan habere göre Mehmet Topal sezon sonunda Valencia yolcusu. Bundan önce Everton, Fulham ve Lyon'la da adı anılan Mehmet için form grafiğindeki düşüşe rağmen adının anıldığı takımların kalitesinin git gide artması şaşırtıcı bir durum. Ancak bugünkü haber gerçekten "o kadar da" uzak değil. Hatta büyük bir sürpriz olmazsa Topal sezon sonu Valencia'ya imzayı atar gibime geliyor. Nedenini hemen açıklayalım. Everton'la bu sezon inanılmaz işlere imza atan ve henüz 19 yaşında olmasına rağmen formayı sırtına geçirip kimselere vermeyen Jack Rodwell tıpkı Rooney abisi gibi sezon sonunda, gençliğinin baharında Liverpool'daki odasını toplayıp Manchester'a gönüllü sürgüne gidecek. Alex Ferguson bu sezon sık sık dile getirdiği "orta alandaki yetersizlik" nedeniyle bir türlü Darren Fletcher ve Michael Carrick'e alternatif bulamamış, bu oyuncuların yokluğunda büyük sıkıntılar yaşamıştı. Bu iki oyuncunun yokluğunda Owen Hargreaves sakatlıklarla boğuşup, Darron Gibson da çok sırıtınca Jack Rodwell, "Sir" için iyi bir seçenek haline geldi.

Fernandes: "Daha da İspanya'ya dönmem!"

Peki Jack Rodwell'in Everton'dan Manchester United'a gitmesiyle Mehmet Topal'ın ne alakası var? Şöyle ki; Everton da bu transferin ardından orta alanda oluşacak boşluk için David Moyes'ın aklına gelen ilk aday Valencia'lı Manuel Fernandes. Daha önce Moyes bu oyuncuyu iki defa kiralamış kısa aralıklarla gelen Portekizli az maçta öz oynayıp kurt hocanın gözüne girmişti. Bu sefer tek gidişlik bilet alacak Fernandes muhtemelen Everton'la bu sefer uzun soluklu bir maceraya atılacak.

"Superdeporte'yle 24 kupona portatif David Villa maketi"

Real Madrid için Marca, Barcelona için El Mundo Deportivo neyse Superdeporte gazetesi de Valencia için o anlama geliyor. Habere göre Fernandes'in yokluğunda, David Albelda ve Ruben Baraja'nın ilerleyen yaşları da göz önüne alınarak ön libero mevkine kesin olarak bir transfer yapılacak. Haberde adaylar arasında adı geçen ilk isim de Mehmet Topal. Transfer fazla uzak gözükmüyor. Hatta iyi bir bonservis bedeli karşılığında Galatasaray bu sefer EURO 2008 sonrası düştüğü hataya tekrar düşmez gibime geliyor. Tek sorun Topal'ın rakipleri Zaragoza'da oynayan İspanya Ümit Milli Takımı'nın kaptanı Ander Herrera ve Bayern Münih'de mutsuz olan Anatoliy Tymoshchuk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder