16 Nisan 2010 Cuma

Championship'e Bakış




İngiltere'de Premier League heyecanı son haftalara girilirken doruk noktasında. Şampiyonluk yarışı ve Şampiyonlar Ligi yarışı iyice kızışmış durumda. Seneye Championship'de oynayacak takımların da henüz hepsi kesinleşmedi. Ancak seneye Premier League'de oynayacak takımlardan birisi kesinleşti: Newcastle United. Bana kalırsa The Toon'un asla oralarda olmaması gerekir. Kendimi bildim bileli Newcastle bir Premier League kulübüdür. Onlar da zaten aşağı liglerin takımı olmadıklarını bitime 3 hafta kala 95 puan toplayarak gösterdiler ve şampiyonluğu garantileyerek yuvalarına döndüler.

Kevin Nolan ismi Newcastle için çok şey ifade ediyor.

Şampiyon olan Newcastle'da bazı isimlere parantez açmamız gerekir. Bu isimler Alan Smith, Steven Taylor ve tabi ki Kevin Nolan. Bu sezon başında kadroda yaşanan yaprak dökümü sonrasında Alan Smith kaptanlığa getirildi. Artık kariyerinin olgunluk çağına giren sarışın çocuk hala Leeds'deki umursamaz tavrıyla akıllarda olsa da bu sezon takımına tecrübesiyle büyük katkı sağladı. Steven Taylor ise 2003'ten beri bu takımda olmasına rağmen ilk kez düzenli olarak oynamaya başladı ve onun etrafında şekillenen defans hattı bu sezon şu ana kadar kalesinde 33 gol görerek Newcastle'ı ligin en az gol yiyen takımı yaptı. Ancak bahsettiğim bu iki adam yardımcı erkek oyuncu rolündeler. Gelelim başrol oyuncusuna: Kevin Nolan. Bolton'un onu yolladığından beri orta alanda yaşadığı sıkıntı ortada. O varken Avrupa Kupaları'na üst üste her sezon katılan Bolton şu anda Premier League'de küme düşmeme mücadelesi veriyor. Nolan bir orta saha oyuncusu olmasına rağmen geride kalan 43 haftada takımı için 17 gollük bir katkı yaptı ve Turkcell Süper Lig gol kralı Ariza Makukula'yı yakaladı! Nolan sahaya karakterini yansıttığı zaman Newcastle'ın kaybetmesi çok zor. Gerrard ve Lampard takımları için ne ifade ediyorsa Nolan da Newcastle'da aynı yolun yolcusu. Newcastle demişken Danny Guthrie ve Wayne Routledge'dan da bahsetmek gerek. Sadece bu iki adamın bu sezon yaptıkları asist sayısı 26'yı buldu. Defansın gediklisi Fabricio Coloccini ve Shay Given'dan kaleyi devralan Steve Harper da kadroda göze çarpan diğer kilit isimler.

Graham Dorrans: "Daha 10 tane asist yapacağım!"

Newcastle'ın ardından Premier League'e çıkması kesinleşen bir diğer ekip de yine Newcastle'la beraber geçen sezon bir alt kategoriye düşen West Bromwich Albion oldu. Bu takım için İngiltere'nin asansör takımı desek yeridir ancak gelecek sezon hiç de kolay bir şekilde Premier League'e veda edeceklermiş gibi bir havaları yok. Burada da Nolanlaşan adam Graham Dorrans oldu. 19 asistle ligin en çok gol pası veren adamı olan Dorrans 12 de gol atarak takımına büyük katkı yaptı. Daha önceden Middlesbrough'dan "üst seviyede oynayamaz" raporuyla kapının önüne konan Chris Brunt da 13 golle katkı yaparak WBA'nın bir üst lige tırmanışında önemli rol oynadı. İrlanda Milli Takımı'nda Shay Given'ın arkasında yedek bekleyen Dean Kiely de büyük bir sürpriz olmazsa "sezonun en iyi kalecisi" seçilecek. Dünya Kupası'nda Yeni Zelanda formasıyla izleme şansı bulacağımız 91 doğumlu Chris Wood ve Auxerre'den kiralanan eski Galatasaraylı Gabriel Tamaş'ın da katkıları bu sezon oldukça fazlaydı.

Nottingham Forest yükselebilirse Premier League'e renk katacağı kesin.

Ligi 3, 4, 5 ve 6. sırada bitirecek takımlar play-off mücadelesi verecek. WBA'nın bulunduğu ikincilikten bir alt sıraya indiğimizde karşımıza bir zamanlar fırtınalar estiren Nottingham Forest çıkıyor. Forest için kadrodaki en kilit adam kaptan Paul McKenna oldu. Preston'la 400'ün üzerinde maç oynayarak kuzeybatıda şimdiden efsane oldu. Yeni kulübüne de asi ruhunu ve mücadeleci stilini çok iyi yansıtan McKenna kesinlikle sezonun en önemli yıldızları arasında. "Georghe Best"imsi kanat bindirmeleriyle izlemeye alıştığımız Paul Anderson, Polonia Varşova takımından kiralanan Radoslaw Majewski, kalesinde devleşen Lee Camp ve savunmanın sağlam adamı Wes Morgan da diğer dikkat çeken isimler oldu.

Cardiff City: Çıkmadık candan umut kesilmez.

Play-off'la bir üst lige tırmanma savaşında yer alan diğer takımlar ise Galler takımı Cardiff City, geçen sezon League One'da şampiyon olan Leicester City, Premier League'e uzun süredir hasret olan Swansea, liman işçilerinin kurduğu Blackpool, Tuncay'ın ex takımı Middlesbrough ve bu takımlar arasında şansı en az olan Bristol City. Bu takımlardan da bu sezona damga vuran oyuncular arasında Peter Whittingham, Michael Chopra, Anthony Gerrard (Cardiff), Charlie Adam (Blackpool), Gary O'Neil, David Wheater (Middlesbrough), Leon Britton, Ashley Williams (Swansea), Louis Carey, Nicky Maynard (Bristol City) gibi isimler var. Play-off'lar başladığında derin bir analizle bu civarlara yeni bir post bırakacağım.

PUAN DURUMU:

GOL KRALLIĞI:

ASİST KRALLIĞI:

BENCE SEZONUN EN İYİ 11'İ:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder