15 Kasım 2009 Pazar

Tarih tekerrür edince..


Sene 2005: Henry, Lansdowne Road'da golünü atıyor.


Sene 2009: Anelka, Lansdowne Road'da golünü atıyor.

2005'te Henry sağ koşeye güzel bir vuruşla topu bıraktı İrlanda, Almanya'ya gidemedi(!) 2009'da Anelka sağ köşeye güzel bir vuruşla topu bıraktı İrlanda, Güney Afrika'ya gidemedi(!) Henry 2005'te o golü atarken Premier League'de oynuyordu, İrlanda'nın ilk 11'indeki bütün oyuncular da(!) Anelka 2009'da o golü atarken Premier League'de oynuyordu, İrlanda'nın ilk 11'indeki bütün oyuncular da(!) 2005'te Brian Kerr maçtan sonra, "Her zaman bir şans daha olacaktır" dedi(!) 2009'da Giovanni Trapattoni maçtan sonra, "Şansımız devam ediyor" dedi(!) 2005'te Domenech maçtan sonra, "Korkmadan saldırdık ve kazandık" dedi(!) 2009'da Domenech "Korkmadan saldırdık ve kazandık" dedi(!)

İrlanda iyi mi oynadı? Evet iyi oynadı. Takımlar arasında siklet farkı yok muydu? Evet vardı. Fransa, Toulalan'ı aradı mı? Hayır aramadı. Domenech öyle ya da böyle takımın başında kalacak mı? Evet kalacak. Maçtan çıkarmamız gereken bir ders var mı? Hayat devam ediyor...

Dip not: Forma tanıtımını yazdığım postumda formaları beğendiğimi söylemiştim. Ancak ilk kez bir maçta izleyince asıl kararımı verdim. Fransa'nın formaları ciddi anlamda çok kötü olmuş. Maçı izlerken bir ara, yeşil bir ovada sağ sola kaçışan yeşil adamlar ve onları yakalamaya çalışan sat komandoları gördüm. Adidas belli ki Fransa'nın Nike'la anlaşmasına uyuz olmuş. 2011 Ocak ayından itibaren Nike'la çalışacak Fransa'ya Adidas resmen "madem öyle, al sana böyle" demiş.. Nerede o 1984 model Fransa formaları..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder