28 Ağustos 2009 Cuma

Şampiyonlar Ligi kuraları


Direkt giriyorum olaya. A Grubu Bayern Münih, Juventus, Bordeaux ve Maccabi Haifa'dan oluşuyor. Hiçbir takımın işi kolay değil. Avrupa'ya aç olan Juventus'u diğerlerine göre bir adım önde görüyorum. Van Gaal'in Bayern'i 2. olacak gibime geliyor. Takım içindeki sorunların acil çözülmesi gerekiyor. Ribery'yi satacaksa satsın. Baş ağrıttı artık bu mevzu. Forvetteki gereksiz bolluk da biraz olsun temizlenmeli. Manchester City'deki kadar olmasa da burada da bir forvet kalabalığı var. Luca Toni, Mario Gomez, Miroslav Klose, Ivica Olic'ten 1'i fazla bu takıma. Bordeaux UEFA Avrupa Ligi'ne gider. (Her sene olduğu gibi) Maccabi de bu grubun tuzu-biberi olur.
B Grubu belli gibi. Beşiktaş'a fazla şans vermiyorum. 6 puan alırsa büyük başarı olur. Ancak Beşiktaş 2. torbadan çekebileceği en iyi kurayı çekti. CSKA o torbanın en zayıfıydı. 4. torba durumu biraz bozdu. Bundesliga şampiyonu hesapta yoktu. Manchester United lider bitirir. Felix Magath'sız Wolfsburg Armin Veh'le ne yapacak belirsiz. Zico'lu CSKA'yla 2.'lik için kapışırlar. Beşiktaş büyük bir sürpriz olmazsa sonuncu olur..
C Grubu hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum. AC Milan ve Real Madrid turlar. Marsiyla UEFA Avrupa Ligi'ne gider. Zürih'li futbolcular da maçlarda forma değiştirerek güzel bir koleksiyon yaparlar.. Kaka'nın Milan'a karşı oynayacak olması dışında kayda değer birşey yok..
D Grubu enteresan. Chelsea, Apoel, Atletico Madrid ve Porto var.. Chelsea uzun bir aradan sonra grup sürecini sancılı yaşayabilir.. Atletico Mardrid ve Porto her zaman için sinir bozucu takımlar olmuşlardır. Ancelotti fazla güven vermiyor. Hiç belli olmaz! Apoel turistik gezi yapacak bol bol..
E Grubu savaş alanı gibi geçecek. Liverpool 1. sırayı kapar. Geçen sezon kaçan şampiyonluğun ardından insanlar Lyon'un adını biraz unuttu. Hatırlatmak için iyi bir fırsat.. Uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılan Fiorentina da kolay lokma olmadığını göstermek isteyecek.. Macaristan şampiyonu Debrecen de en az 2 takımdan puanını alır, grubun kaderini belirler..
F Grubu = Ölüm Grubu. Dört takım da kendi liglerini şampiyon olarak tamamladı. Barcelona ve Inter ilk iki sırayı alır. Rubin Kazan ve Dinamo Kiev'de UEFA Avrupa Ligi için birbirlerini yer. Eto'o ve Ibrahimovic'in karşılaşacak olması enteresan olacak..
G Grubu sıkıcı. Sevilla, Rangers, Stuttgart, Uzriceni.. Eğer 4. torbadan gelen takımlardan biri sürpriz yapacaksa o grup bu grup. Uzriceni çekebileceği en iyi kurayı çekti. Romanya şampiyonu sürpriz yapabilir. Geçen sene de onlar gibi Cluj vardı hatırlanacağı üzere.. Ne Sevilla eski Sevilla, ne de Stuttgart eski Stuttgart.. Rangers lider olur gibime geliyor..
H Grubu'nda Arsenal yalnızları oynuyor. Güle oynaya çıkar. AZ Alkmaar ve Olympiacos ikincilik için kapışır. Standard Liege zorlanır gibime geliyor.. Herkese şimdiden iyi seyirler..

"Takımdaki bazı isimler maç seçiyor. Örneğin Litmanen Premier Lig'de, Şampiyonlar Ligi'nde attığı kadar gol atmıyor ve kendini yeteri kadar vermiyor" - Stephane Henchoz 2002

"Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın duygusunu oturup Henchoz'a anlatamam. Ama daha önceden kazanmadığı çok belli oluyor" - Jari Litmanen 2002

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder