25 Ağustos 2009 Salı

Devre arasına kalanlar


Bu sezon öncesi de transfer dönemi oldukça hareketli geçti. Daha büyük bir takıma transfer olmasını beklediğim ancak kulübünde kalan 4 tane oyuncu var. İlki Michael Bradley. ABD'li defans, Mönchengladbach'ta kaldı. Konfederasyon Kupası'ndaki partneri Onyewu ise Milan'a geçti. Michael Bradley'in tez zamanda Bayern Münih'e geçeceğini tahmin ediyorum. Lucio'nun gidişi, Van Buyten'in yaşı, Beckenbauer'in Almanya'da parlayan her oyuncuyu transfer etme politikası onun Bavyera'ya gitmesi için muhtemel sebepler..
2. isim Werder Bremen'den Mesut Özil. Önce UEFA kupası finaline giden yolda takımına sağladığı katkı, ardından Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Almanya'ya "kaptan" olarak kazandırdığı kupanın ardından, Premier Lig kokuları gelmişti burnuma. Olmadı. Aston Villa halen takipte. Gerçi Martin O'Neill "wer der", Thomas Shaaf "veremem". Alman teknik adam Mesut'un şut çekebildiğini fark ettiğinden beri "prens" muamelesi yapıyor Alman(!) oyuncuya..
3. adamım Alexis Sanchez. Udinese, Şilili forveti 10 milyon Euro'dan aşağı satmaz gibime geliyor. Sezon öncesi hücum gücü oldukça zayıflayan ve ısrarla transfer yapmayan Milan'a "cuk" oturur. Galliani'nin takipte olduğunu biliyoruz.
4. genç ise Gregory Van Der Wiel. Adının içerisinde "van der" geçen Ajax'lılar zaten çok mübah transfer borsasında.. Van Basten geçen sezon onu stoperden sağ beke çekince Hollanda futbolu yeni Reiziger'ini buldu sonunda. Stil olarak Gökhan Gönül'ün aynısı, kafa vuran versiyonu. Geçen sezon 4 kafa golü var. Etkileyici..
Ocak ayında bu postu tekrar okuduğunuz zaman onlar çok uzaklarda olacaklar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder